Звіт про роботу дитячого закладу відпочинку «Надія» з денним перебуванням при КЗ «НВО №3 «Спеціальна загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дитячий садок»

Звіт про роботу дитячого закладу відпочинку «Надія» з денним перебуванням при КЗ «НВО №3 « Спеціальна загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дитячий садок»

В рамках оздоровчої кампанії, організованої Управлінням освіти Кіровоградської міської ради при КЗ «НВО №3 «Спеціальна загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дитячий садок» був створений літній дитячий заклад відпочинку з денним перебуванням, який працював з 01.06.2018 по 14.06.2018 року. Для забезпечення повноцінного функціонування була спланована робота всіх працівників, затверджено штатний розпис в кількості 20 чоловік. В закладі відпочивало 20 учнів, була спланована оздоровча робота з урахуванням побажань школярів і батьків. Учні закладу знаходяться на неповному державному забезпеченні та безкоштовно харчуються двічі на день на суму 23 гривень. Діти які перебувають в закладі цілодобово забезпечені чотирьохразовим харчуванням: полуденок та вечеря організовуються з а кошти батьків в розмірі 10.00 гривень на дитину.
Організація харчування здійснювалась у відповідності з інструкцією з організації харчування затвердженої Міністерством освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я від 17.04.2006 року № 298/227 та заміна до неї дів 25.02.2013 року № 202/165; Постанови кабінету міністрів України від 22.11.2004 року «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Наказу Міністерства охорони здоров’я №272 від 18.11.1999 р. «Про затвердження норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії» ДСанПін 5.5.2.008-1 від 20.02.2013 р. «Державні санітарні норми та правила «Гігієнічні вимоги до улаштування, утримання і режиму спеціальних ЗОШ (шкіл-інтернатів) для дітей, як потребують корекції фізичного та розумового розвитку та навчально-реабілітаційних центрів. В раціон харчування учнів включалися м’ясні, молочні, ковбасні вироби, яйця, овочеві страви, страви з круп які закладені і завжди є в асортименті. Складене перспективне меню, яке строго дотримувалось. За 14 днів підраховувалася денна норма продуктів харчування. Розроблена картотека страв та технологічні картки. Регулярно за формою ведеться документація по харчуванню. Розроблений графік прийому їжі. За період функціонування оздоровчого закладу не було зареєстровано харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій та відсутність захворювань у дітей шлунково-кишкового тракту та органів травлення.
В закладі функціонує харчоблок, обладнання для приготування їжі та холодильне обладнання справне. Інструкції з техніки безпеки та охорони праці розроблені та суворо дотримуються. Документація на харчоблоці ведеться за формою регулярно. На холодильне обладнання оформлені та ведуться температурні листи. Їжа готувалася безпосередньо перед видачею. Суворо контролювалися правила і терміни зберігання та реалізації продуктів харчування, наявність сертифікатів якості. Не допускалося використання неякісних продуктів. без сертифікатів якості та непридатних до вживання, технологія приготування їжі дотримувалася згідно картотеки став.
Їдальня на 48 посадових місць розташована на першому поверсі в окремому приміщенні поряд з харчоблоком, забезпечена столовими меблями в достатній кількості. Столи та стільці мають гігієнічне покриття, що легко миється, стійке до гарячої води та дезінфікуючих засобів. Столи милися після кожного прийому їжі гарячою водою та кальцинованою содою. Для миття посуду встановлені 5 ванн, які використовуються за призначенням. Столовим посудом їдальня забезпечена в достатній кількості. Не допускалося використання битого надщербленого посуду. Суворо виконувались правила миття посуду, його зберігання. З метою попередження кишкових інфекцій постійно контролювалися санітарно-гігієнічні правила до початку та під час прийому їжі. Для миття рук перед вживанням їжі встановлено 3 мийки та 2 електрорушники. Суворо виконувався водно-питний режим. В класах та їдальні питна вода кип’ячена, яка одержується на харчоблоці двічі на день. В закладі суворо дотримувалися правила прибирання та повітряного режиму, розроблені графіки провітрювання приміщень. Добре поставлена робота по організації охорони праці, техніки безпеки та безпеки життєдіяльності. Розроблені інструкції, які постійно виконуються та суворо дотримуються. Раціонально організований режим роботи закладу складає основу лікувально-оздоровчих профілактичних заходів. Постійно вранці, кожного дня, проводилась ранкова гімнастика, за гартувальні процедури, перебування на свіжому повітрі.
В закладі організована Рада закладу з питань організації харчування, яка щоденно веде контроль за дотриманням норм харчування, виконанням санітарно-гігієнічних норм приготування їжі. В основному діти харчування задоволені. За час роботи оздоровчого закладу випадків травматизму не зареєстровано.
Виховні заходи були спрямовані згідно з такими напрямками:
художньо - естетичне виховання:
- конкурс малюнку на асфальті «Я у світі- світ в мені» - 01.06.2018;
- вікторина «Червона книга України» - 02.06.2018;
- екскурсія до краєзнавчого музею – 08.06.2018;
- майстер-клас в бібліотеці ім.В.Чижевського «Квіти з паперових серветок» - 04.06.2018
родинно – сімейне виховання:
- спортивне свято «Шкільна родина-спортивна родина» - 01.06.2018;
моральне виховання:
- свято Білої квітки в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці – 02.06.2018.
екологічне виховання:
- екскурсія до КСК «Княжий двір» - 12.06.2018;
- натуралістична екскурсія до річки Сугоклея – 09.06.2018;
- висадка розсади квітів – 03.06.2018;
- перегляд відеофільму про тварин в бібліотеці – 11.06.2018;
- оглядова екскурсія до СЮТ- 07.06.2018;
виховання здорового способу життя:
- розваги в Ковалівському парку – 10.06.2018;
- шашково-шаховий турнір – 11.06.2018;
громадянське виховання:
- дослідницький похід до Меморіального комплексу Фортечні вали – 03.06.2018;
Кожного дня з дітьми проводились бесіди з охорони життя та безпеки життєдіяльності. Бесіди були тісно пов’язані з виховними заходами, що проводилися в цей день в закладі: правила поведінки під час екскурсій, попередження побутових травм, правила безпечної поведінки під час прогулянок та інші.
На високому рівні проводилась мовна робота в закладі, яка мала за мету розвиток мовних задатків у дітей з порушеннями слуху, вміння спілкуватись, вести діалог, поширювати словниковий запас згідно з виховними заходами. Ця робота проводилася вихователями загонів та сурдопедагогом.
В закладі проведено повноцінне оздоровлення і відпочинок дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 323