20.02.2012 - круглий стіл з нагоди відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості.

20 лютого з 2009 року згідно рішення Генеральної Асамблеї ООН відзначається Всесвітній день соціальної справедливості.

З цієї нагоди, серед учнів старшої школи, було проведено круглий стіл «Справедливість – це невід’ємне природне право людини». В ході проведення круглого столу наголошувалось на те, що соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного існування цивілізованого суспільства. Ми сприяємо забезпеченню соціальної справедливості, долаючи перешкоди, що виникли перед людьми через їх відмінності у фізичному та психологічному розвитку. Гарантією цих принципів, для людей з обмеженими можливостями, є забезпечення їх соціального захисту.

/Files/images/2012_rk/den_sotsalno_spravedlivost/02.JPG

/Files/images/2012_rk/den_sotsalno_spravedlivost/03.JPG

/Files/images/2012_rk/den_sotsalno_spravedlivost/04.JPG

/Files/images/2012_rk/den_sotsalno_spravedlivost/05.JPG

/Files/images/2012_rk/den_sotsalno_spravedlivost/06.JPG

/Files/images/2012_rk/den_sotsalno_spravedlivost/07.JPG

В основі принципу соціального захисту інвалідів лежить не лише соціальне забезпечення, а й їх захищеність через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу. Тому важливим і нині залишається завдання щодо подальшого впровадження у життя та вирішення проблем людей з інвалідністю, щоб кожен відчував себе захищеним та потрібним суспільству.

Всі ці норми підтверджуються ст.46 Конституції України. В зв’язку з цим, учням старших класів, представниками громадських організацій були подаровані посібники для вивчення школярами Конституції України.

Кiлькiсть переглядiв: 185