Комунальний заклад

«Навчально-виховне об’єднання № 3

«Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок»

Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»

25006, м. Кіровоград, вул. Куроп`ятникова, 19

e-mail: nvo_kirov@ukr.net; телефон: 33-93-27

ЄДРПОУ 31975219

АКТ

від 25 березня 2016 року

ПЕРЕВІРКИ СТАНУ ХАРЧУВАННЯ

Радою по харчуванню

Комісія у складі:

Голова – директор закладу В.І. Фундова

Члени – медсестра з дієт. Харчування С.М. Шишко

Голова ПК Л.Л. Козир

Завгосп О.А. Політаєва

Голова батьківського комітету О.В.Кубишкіна

Проведено перевірку з метою:

Дотримання якості отриманих продуктів харчування, умов і термінів зберігання продуктів, наявність сертифікатів якості, посвідчення відповідальності.

ВСТАНОВЛЕНО:

Продукти харчування в заклад доставляють ТОВ «Укр Прод Дон Сервіс», СТ «Добра» в наявності декларація виробника, наявність сертифікатів якості з термінами зберігання, графік завезення продуктів, сан-паспорт на транспорт, копії медичних книжок робітників. Продукти в яких закінчився термін зберігання. Не виявлено супровідні документи з термінами зберігання в наявності. Продукти, які швидко псуються зберігаються в холодильнику, в коморі при відповідній температурі, ведеться температурний лист.

Холодильники (4штуки) підписані, обладнанні контрольними термометрами. Добові проби зберігаються в окремому холодильнику. В наявності контрольний термометр, ведуться температурні листи.

Продукти харчування в коморі зберігаються на стелажах. Житній та пшеничних хліб зберігається окремо. Місце для зберігання хліба один раз на тиждень протирається вологою серветкою, змоченою 1 % розчином оцту. Овочі зберігаються в погребі. Погріб обладнаний вентиляцією. Капуста замовляється за потребою. Проведено вибіркову перевірку, залишків продуктів харчування в коморі:

Масло вершкове – 3,59

Олія – 23,665

Молоко згущене – 3б. (1,110)

Сир твердий – 2,540

Яйце – 171 шт.

Квасоля – 15, 98

Гречка – 19, 700

Рис – 15, 15

РЕКОМЕНДОВАНО:

Дотримуватися санітарних норм і правил збереження продуктів харчування, їх сусідство. Не допускати використання продуктів з простроченим терміном реалізації. Не використовувати продукти сумнівної якості. Не приймати в заклад продукти без супровідних документів.

ПІДПИСИ:

В.І. Фундова

С.М. Шишко

Л.Л.Козир

О.А. Політаєва

О.В.Кубишкіна


Комунальний заклад

«Навчально-виховне об’єднання № 3

«Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок»

Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»

25006, м. Кіровоград, вул. Куроп`ятникова, 19

e-mail: nvo_kirov@ukr.net; телефон: 33-93-27

ЄДРПОУ 31975219

Підсумки роботи Ради пор харчуванню

за період з 01.09.2015 по 18.03.2016 року

На підставі наказу Управління освіти від 14.08.2015 року №407-0 по закладу видано наказ від 20.08.2015 року №106 «Про організацію харчування учнів і вихованців в НВО№3 у 2015-2016 навчальному році».

Діяльність Ради по харчуванню керується Конституцією України, законами України, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України, Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, Державними санітарними нормами спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та навчально-реабілітаційних центрів, затвердженими наказом Міністерства охорони здоров`я України від 20.02.2013 року №144 та Державних санітарних норм та правил «Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організацій життєдіяльності дітей, затверджених наказом Міністерства охорони здоров`я від 01.08.2013 №678», наказами управління освіти Кіровоградської міської ради і цим Положенням.

В закладі діє Рада по харчуванню. Розроблений план роботи Ради по харчуванню, заходи по поліпшенню організації харчування на 2015-2016 роки. Продукти харчування завозяться в заклад згідно графіка завозу продуктів. Звертається увага на санітарний стан транспорту. Продукти завозяться якісні, сертифіковані, водії і експедитори мають медичні книжки. Зберігаються продукти в коморі, ведеться журнал бракеражу сирої продукції з зазначенням терміну використання. В коморі двотижневий запас сипучих продукті, які зберігаються на стелажі. Розроблено перспективне менію на літньо-осінній і зимово-весняний періоди, примірні двотижневі меню на 1-ий і 2-ий тиждень, погоджені з начальником кіровоградського міського міжрайонного управління держсанепідслужби України в Кіровоградській області Сидоренко С.Г.

За період з 01.09.2015 року по 18.03.2016 року проводились постійні перевірки окремих підрозділів закладу. Виявлені недоліки фіксувалися в аналітичних картках щотижневого контролю за дотримання норм харчування, вимог до зберігання продуктів харчування, умови харчування дітей в групах, санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та допоміжних приміщень, дотримання графіку видачі їжі з харчоблоку, об’єму готових страв, закладка основних продуктів, ведення документації з питань харчування, стан відходів їжі, ведення журналу обліку відходів сирих продуктів, зняття залишків з комори перед видачею продуктів харчування на харчоблок, зняття добових проб, формування культурно-гігієнічних навичок, культура харчування. Недоліки в роботі працівників харчоблоку шкільної їдальні та працівників дошкільних груп закладу виносились на засідання Ради закладу з організації харчування (один раз на квартал) та наради при директорові (два рази на рік).

Результати роботи Ради по харчуванню доводяться до відома батьків на батьківських зборах. Заклад з 01.09.2015 року по 18.03.2016 року працював стабільно, без значних порушень санітарно-гігієнічного режиму. Приписів санепідслужби не зареєстровано. Враховуючи кошти, які були витрачені для організації харчування та судячи з цифр середньої вартості дня, відсоткову норму продуктів харчування на одну дитину вважати задовільною.

/Files/images/2015-2016_nr/Безымянный.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.